Vrátila sa na Slovensko a dnes pripravuje prvú food-startup konferenciu u nás aj v Čechách.

Po štúdiách v nemecku zakotvila v Prahe. Trochu aj šťastnou náhodou natrafila na školu varenia. ChefParade, kde začala robiť eventového manažéra. Po šiestich rokoch sa však vracia na Slovensko, aby skúsila robiť to, čo ju baví v jej rodnej krajine.

Od brigády k vlastnému projektu – inkubátoru Chefstarter.

Už od malička sa motala v kuchyni, keď babička vyvárala. Dodnes drží svoj rekord v zjedení celého plechu domáceho voňavého broskyňového koláča na jedno posedenie, no nikdy si nemyslela, že v gastronómii skončí aj pracovne. Študovala medzinárodné vzťahy a pridala sa k AIESECu. Videla sa skôr v organizovaní než v pečení. Všetko dokázala spojiť už pred skoro 3 rokmi, keď nastúpila do českej školy varenia ChefParade.

judit impact hub

Judit v škole varenia začínala ako asistentka najmä pri eventoch, ale veľmi rýchlo sa probojovala k vlastnému projektu a začala viesť celý Chefstarter, inkubátor pre food startupy. Stará sa o všetko, od logistky cez organizáciu zamestnancov, financie a papierovačky, až po organizovanie workshopov a komunikáciu.Judit je nadšenec neustáleho sebazlepšovania.

Absolvovala aj na iCollege. Trojmesačný študijný program zameraný na osvojenie si znalostí a praktických skills, ktoré sú potrebné pre podnikanie online. Aj tieto skúsenosti pretavuje do gastro inkubátora pre ostatných.

“Posledných 6 rokov som bola v zahraničí a už mi chýbalo to naše malé Slovensko. Ďalej verím, že vedomosti a skúsenosti, ktoré som získala v zahraničí, môžem zúročiť aj doma. Chcem sa pokúsiť o iný pohľad na niektoré zabehané veci, vylepšovať čo sa dá a vytvoriť aj sebe lepšiu budúcnosť tu doma a nie niekde v zahraničí.”

V Prahe zablúdila aj do lokálneho Impact HUBu, začala spoznávať miestných inšpiratívnych ľudí a makať sama na sebe a svojom rozvoji. V Prahe by možno aj ostala, nebyť jej lásky k domovine. Veľa mládych ju už v sebe neživí, no Judit je našťastie presným opakom a patrí medzi navrátilých :)

Po príchode na Slovensko zamierila do HUBu. Dnes z Hviezdka chystá prvú food konferenciu zameranú na ľudí, ktorí chcú v gastre rozbehnúť svoj biznis. Konferencia START It pre gastronomické startupy už v septembri prinesie nielen workshopy a prednášky, ale v rámci konferencie prebehne aj deň D – pre 6 vybraných projektov, ktoré získajú možnosť odprezentovať sa investorom a získať ich feedback. Konferencia je zároveň vyústením inkubátoru Chefstarter a porota je naozaj pestrá: investorka Margareta Křížová, Tomáš Čupr (Rohlik.cz), Pavel Suchánek (Restu), Marcel Vargaeštók (Chefparade) či Michal Mládek (Zomato) a ďalší.

http://www.icollege.cz

iCollege

Judit chystá rovnako zameranú konferenciu aj u nás na Slovensku. Vidí, že sa aj tu začína ku gastronómii pristupovať s fantáziou a rešpektom a chce začínajúcim podnikateľom pomôcť hlavne s praktickými radami, ktoré im ušetria mnoho času a pripravia ich na reálny svet gastro priemyslu.

judit balasz

“Vždy som vedela, že chcem pomáhať ľuďom a meniť veci k lepšiemu okolo seba. Avšak, že to bude v oblasti gastronómie som nevedela. To priniesol život.“

V pracovnej oblasti má pred sebou ešte veľmi veľa cieľov, no nevedela by vyzdvihnúť, ktorý je ten najdôležitejší.
Má však aj osobný cieľ – chcela by žiť „zero waste“ alebo aspoň „less waste” život, čiže obmedziť čo najviac odpadov v domácnosti a motivovať k tomu aj druhých.

Judit nájdeš v našom HUBe či s kamošmi na basketbalovom ihrisku alebo venčiť jej psíka Laru. U nás to máš však najistejšie :) Preto neváhaj a príď sa s ňou zoznámiť. Všetci sa vidíme aj na jej food konferencii začiatkom septembra :).